Sisältöstrategia on niin toimitusjohtajan, myyntipäällikön, asiantuntijan kuin markkinointikoordinaattorin paras ystävä. Emme usko kuukausikaupalla nurkkahuoneessa väännettäviin powerpointteihin vaan reippaaseen ja määrätietoiseen kokonaisuuksien pilkkomiseen. Tapanamme on kutsua heti myös käytännön toteutuksesta vastaavia henkilöitä mukaan.
Mikä sisältöstrategia?
Keskustelu sisältöstrategiasta ja sisältömarkkinoinnista pyörii yleensä ennen kaikkea sen ympärillä, miten sisältöjen avulla voidaan rakentaa putki, jota pitkin kulkiessaan asiakas lopulta poimii tuotteen ostoskoriinsa. Tämä onkin tärkeä pointti, koska ilman toimivaa markkinointia ja myyntiä ei ole myöskään yritystä.
Sisältöstrategiassa on kuitenkin yhtä paljon kyse myös sisältöjen hallitsemisesta ja prosesseista. Ennen kuin rynnätään tekemään massoittain uusia sisältöjä, joita työnnetään putkiin, on syytä ottaa hallintaan jo olemassa olevat sisällöt. Missä ne ovat? Löytääkö niitä kukaan? Mitä hyötyä niistä on asiakkaalle? Kuka niitä tuottaa?
Sisältöstrategia on kuin liima, joka sitoo kaiken eri alustoilla ja eri ihmisten toimesta julkaistavan viestinnän osaksi isompaa suunnitelmaa, joka palvelee organisaation strategiaa ja tavoitteita. Niitä voivat olla esim. myynnin kasvattaminen, tunnettuuden lisääminen tai yhdistyksen jäsenhankinta.
Milloin tarvitaan sisältöstrategiaa?
Meistä jokainen yritys ja muu organisaatio tarvitsee sisältöstrategian. Nettisivuilla, Facebookissa, uutiskirjeessä, YouTubessa, asiakaslehdessä ja lukuisissa muissa kanavissa jaettavaa sisältöä on toivotonta hallita ilman sisältöstrategiaa. Silloin se ei voi myöskään tuottaa tuloksia. Työ on parempi aloittaa nyt kuin huomenna. Erityisen otollista sisältöstrategian tekeminen on:
- ennen kuin aloitetaan verkkosivu-uudistuksen suunnittelu.
- kun organisaation strategia muuttuu.
- kun sisällöntuotannon tarkoituksenmukaisuus on epäselvää.
- kun sisällöt ja prosessit eivät ole hallinnassa.
Työskentelymme avulla asiakas saa vastauksia esim. seuraavanlaisiin kysymyksiin:
- Mitkä ovat pääviestit, jotka meidän pitäisi saada toimitettua?
- Minkälaiset sisällöt (tekstit, videot kuvat…) palvelevat tavoitteitamme ja sopivat resursseihimme?
- Miten organisoimme sisältöjen tuotannon, jakelun ja hallinnan?
- Minkälainen verkkosivujemme tai verkkokauppamme rakenteen tulisi olla?
- Mikä on printtimateriaaliemme tehtävä?
- Kannattaisiko meidän perustaa blogi?
- Minkälaisia jakelukanavia tarvitsemme sisällöillemme?
- Miten mittaamme tuloksia?
Sisältöstrategiamme osoittaa aina ensimmäiset askeleet, miten strategian toimeenpanoon päästään. Toimeenpanon vauhdittamiseksi voimme tarjota osia Digistartista kuten Uutisstarttia tai Blogistarttia. Kaikkein onnellisimpaan elämään pääsee jatkamalla yhteistyötä kanssamme Digitonnilla.
Comments are closed.