"Ainoa uutiskirje jota luen."
(Lukija Vantaalta)

Ilon ja järjestyksen uutisia kerran kuussa sähköpostiosoitteen hinnalla.

Verkkosisällöt saavutettavuuslain edellyttämään kuntoon

Haluathan varmistaa, että verkkosivunne ovat kunnossa uuden saavutettavuuslain edellyttämällä tavalla? Sisällöntuottajan saavutettavuuskoulutus tarjoaa kattavan kuvan ja käytännönläheiset työvälineet verkkopalvelun saavutettavuuden parantamiseen. Mikä parasta, hyvin saavutettavista palveluista hyötyvät kaikki!

 

Yli miljoona suomalaista hyötyisi siitä, että verkkopalveluja olisi nykyistä helpompi käyttää ja tämä joukko kasvaa koko ajan.  Saavutettavuus on myös merkittävä etu, kun kilpaillaan ihmisten ajasta ja huomiosta verkon informaatiotulvassa. Verkko- ja mobiilipalvelujen esteettömyyttä säätelevä saavutettavuuslaki (laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta) turvaa osaltaan sen, että verkkopalveluissa asia huomioidaan aiempaa paremmin ja kattavamman. Laki tuli voimaan huhtikuussa ja sitä aletaan soveltaa portaittain 23.9.2019 alkaen. Laki koskee laajaa sektoria eri alojen toimijoita, muun muassa julkista sektoria ja järjestökenttää.

Sisällöntuottajan saavutettavuuskoulutus on juuri sinulle, joka kehität, ylläpidät ja tuotat sisältöjä organisaatiosi verkkosivulle ja pähkäilet saavutettavuusasian parissa. Koulutuksessa käydään läpi kattavasti ja käytännönläheisesti muun muassa seuraavat asiat:

  • mitä on saavutettavuus ja ketkä siitä hyötyvät
  • mitä uusi saavutettavuuslaki edellyttää
  • mihin asioihin sisällöntuottajan tulee kiinnittää huomiota
  • miten tarkistat verkkosivujen tärkeimmät saavutettavuuden elementit
  • miten saat päivitettyä verkkosivut mahdollisimman helposti saavutettaviksi
  • mistä saat jatkossa ohjeita ja malleja saavutettavuuden kehittämiseen.

Käymme läpi havainnollisia esimerkkejä, ja kurssin lopuksi saat mukaasi tarkistuslistan, jonka avulla sinun on helppo viedä saavutettavuutta verkkopalvelussanne käytäntöön.

Kurssi ei vaadi ennakkotietoja tai -taitoja saavutettavuuteen liittyen.

Kouluttajana on viestintäasiantuntija Jaana Jetzinger, joka on tehnyt pitkän uran julkishallinnon ja järjestöjen verkkopalveluiden kehittäjänä ja tuottajana. Jaana on ollut mukana tuottamassa mm. Kulttuuria kaikille -saavutettavuusohjeistoa kulttuurialan ja vapaan sivistystyön toimijoille sekä perehtynyt erilaisten erityisryhmien saavutettavuuden kehittämiseen.

Lisätiedot ja varaukset: jaana.jetzinger@joyandorder.fi.

Lue myös Jaanan blogikirjoitus Saavutettavuus tuo potkua verkkopalveluiden kehittämiseen

Back to Top