Hei maailma!

Mänki & Vainio (Joy & Orderin edeltäjä, toim. huom.) syntyi kuin itsestään, Hub Salon sivutuotteena. (Sitä se co-working teettää.) Suunnittelimme yhdessä kotisivuja, markkinointia ja viestintää, ja juttelimme siinä sivussa kokemuksistamme Oy Bitti Ab:n ja Netizenin yrittäjinä. Puhuimme asiakkaista, pieleen menneistä projekteista ja nappiin menneistä projekteista, jaoimme työkaluvinkkejä ja kiistelimme Drupalin ja WordPressin ominaisuuksista. Jossain kohdassa napsahti: meillä on jotain annettavaa, ja nimenomaan yhdessä. Mma Ramotswe ja Mma Makutsi. Mänki & Vainio. Tästä se lähtee.

Meillä on vuosien kokemus IT-projekteista ja digiviestinnästä, ja tiedämme, että ongelmat tahtovat salakavalasti alkaa muhia siinä vaiheessa, kun asioita vasta hahmotellaan. Jos suunnitteluvaihe ohitetaan liian kevyesti, ne räjähtävät silmille – ennemmin tai myöhemmin. Rahaa ja aikaa kuluu epäolennaisiin asioihin, ja hankkeet viivästyvät, kun tekniikka odottaa sisältöjä, sisällöt tekijöitä ja tekijät päätöksiä. Tähän kohtaan haluamme tarjota apua: miettiä strategiaa, toimenpiteitä ja laatia suunnitelman yhdessä asiakkaan kanssa hyvissä ajoin ennen kuin yhtään riviä koodia on kirjoitettu tai yhtään twiittiä viserretty. Tarjouksia on helpompi pyytää ja budjettia suunnitella, kun on ensin mietitty, miksi, mitä ja kenelle.

Toinen meille tuttu kipukohta on se, kun nettisivut eivät tuota myyntiliidejä, Facebook-sivu on vaipunut unholaan, eikä yrityksen avainhenkilöillä ole aikaa tai ideoita. Mainostoimisto tarjoaa yhtä, nettipaja toista ja analytiikkafirma kolmatta – mutta mitä ihmettä kannattaisi tehdä? Taas palataan perusasioihin: identiteettiin, tavoitteisiin ja asiakkaisiin. Yleispäteviä ratkaisuja ei ole, eikä joka suuntaan kannata hosua.

Toteutuksiin emme aio suoranaisesti puuttua. Verkostomme avulla osaamme kuitenkin suositella erinomaisia toteuttajia. Pysymme mukana siihen asti kun meitä tarvitaan, mutta tarkoituksemme on tehdä itsemme tarpeettomiksi. Digimaailman Maija Poppasina saavumme itätuulen mukana auttamaan, mutta lähdemme länsituulen mukana, kun tehtävä on suoritettu. Saatamme myös huitaista sateenvarjolla, ellei asia muuten etene.

Blogissamme jaamme kokemuksia, pohdintoja ja vinkkejä. Kerromme hyvistä, pahoista ja rumista käytännöistä, haarukoimme ongelmia ja mietimme ratkaisuja. Jos toivot, että paneudumme erityisesti johonkin aiheeseen, ota yhteyttä!

Muistakaa syödä kaurapuuronne ja päivittää Facebook-sivunne! #tätikertoo

Lämpimin terveisin ja tulevaa innolla odottaen

Mänki & Vainio

P.S. Ensimmäiset koulutukset julkistetaan lähipäivinä. Pysy kuulolla!