Joulukalenterin tarina – kuka on Rick Lime?

Joulu tulee joka vuosi, juhannus samoin. Yksi sisältöstrategian kulmakivistä on se, että varaudutaan hyvissä ajoin sellaisiin asioihin, jotka tiedetään ennalta – kuten vuotuisiin juhlapyhiin tai vuosikertomuksen tapaisiin hallintorutiineihin. Näin jää aikaa reagoida yllättäviin asioihin. Firman joulukalenteri ja joulumuistamiset tahtovat silti olla niitä asioita, jotka tulevat mieleen vasta siinä vaiheessa kun pitäisi myös hoitaa tuhat muuta juhlapyhiin ja lomakauteen liittyvää asiaa.

Me tädit päätimme tänä vuonna ajan hengen vastaisesti kunnioittaa humanistisia perinteitämme ja valita joulukalenterimme lajiksi runouden. Emme kuitenkaan mitä tahansa runouden lajia, vaan limerikin. Limerikki on lyhyt, yleensä humoristinen runo, jolla on määrätty muoto. Ensimmäinen rivi päättyy usein paikannimeen. Koska keski-iässä saa jo olla anarkisti, emme tietenkään täysin kunnioita sääntöjä, mutta siinä mielessä olemme uskollisia perinteelle, että limerikkimme eivät ole lastenrunoutta, vaan enemmän aikuiseen makuun. More joy, less order. Vähintään kaksimielisillä limerikeillä on anglosaksisessa maailmassa pitkä perinne, ja omakin kalenterimme on kaksikielinen: osa on suomeksi, osa englanniksi.

Koska täti pitää maineestaan huolta, tilasimme limerikit ystävältämme Rick Limeltä, joka päätti tätä varten avata oman tilin Twitteriin. Toivotamme niiden myötä herkkää, hellää ja iloista joulunaikaa!

Laura, Larissa ja Tiina

PS Lisätietoa limerikeistä löytyy Tieteen termipankista. Limerikkien sorvailu sopii muuten erinomaisesti ajanvietteeksi automatkoille ja tylsiin kokouksiin! #tätivinkkaa