5+1 helppoa tapaa epäonnistua (digi)markkinoinnissa

Tuntuuko markkinointi hankalalta? Ei huolta! Täti kokosi kätevän vinkkilistan hyviksi havaituista keinoista, joita voi soveltaa joko itse tai jakaa kilpailijalle – olkaa hyvät!

1. Älä aloita liian aikaisin

Oiva paikka aloittaa markkinointi on siinä vaiheessa, kun mittarit ovat punaisella ja tilauskirjassa on pelkkää pulunkakkaa. Silloin on nääs hyvin aikaa, koska ei ole tilauksia sotkemassa aikatauluja. Brändimarkkinointi erityisesti on jotain sellaista, jonka voi jättää Fazereille ja Coca-Cola Companyille. Ei pikkufirma brändiä tartte, se tarttee vaan myyntiä ja tilauksia ja rahaa.

2. Tee itse

Yrittäjä on semmoinen otus, joka osaa kaiken. Se korjaa autonsa, rakentaa terassinsa, leikkaa kollikissansa, ompelee hääpukunsa, paikkaa hampaansa ja tekee nettisivunsa ihan itte, koska kaiken voi opetella eikä ole mitään syytä maksaa palveluista muille yrittäjille. Onneksi aikaa on rajattomasti!

3. Sohi ja säntäile

Twitter, Snapchat, Instagram, Periscope, mikäsenyolikaa? Sinne pitää mennä, koska kilpailijakin meni, ja kännykästä löytyi siihen sopiva appsi. Näissä hommissa mitään suunnitelmaa ole ennenkään tarvittu, ja huomaahan sen sitten äkkiä että oliko siitä hyötyä vai ei. Sitten vaan uutta juttua kehiin ja leuka pystyssä kohti uusia pettymyksiä!

4. Keskity detaljeihin

Autossa tärkeintä on merkki ja väri, ja esimerkiksi nettisivuissa on olennaisinta se, onko firman logo tarpeeksi isolla. Parasta on se, kun koko porukka saa sanoa sanottavansa väreistä ja kuvista ja muista jutuista, yhteisöllisyys on nääs tärkeää ja sitoutuminen.

5. Älä seuraa, älä mittaa

Sopii hyvin yhteen kohdan 3 kanssa: suunnitelmat on byrokraatteja varten, nopeet kokeilut on ajan henki ja kyllä sen sit näkee että onnistuiko, ilmankin mitään tavoitteita ja graafeja.

6. Puhu vain itsestäsi

Small talk on amerikkalaisia varten. Asiaa pitää olla. Jos myydään tuotetta niin myydään tuotetta eikä mitään fiilistelyjä. Tuotteella on hinta ja pituus ja sata muuta speksiä, ja se on siinä: ellei kiinnosta niin ei oo pakko.

Oho, Kalle-Anneli soittaa. En kyllä vastaa, koska se vaan jaarittelee omista lapsistaan ja peräpukamistaan, eikä ikinä kysy että mitä minulle kuuluu.

Ei kun hommiin! Näillä konsteilla on moni nostanut Suomea suosta jo tuhat vuotta!