Hanna Morre Matilainen, kustannustoimittaja, kirjailija, sisällöntuottaja

Olen kustannustoimittaja ja kirjailija, mutta en mielelläni molempia yhtä aikaa. Joy & Orderin tiimissä tehtäviini kuuluu olla tarinankertoja, bloggausten ja muiden tekstisisältöjen tuottaja, kielenhuoltaja ja kirjoittamisen kouluttaja.

Tekstin tuottajana suosin napakkaa, selkeää linjaa. Työssäni olen hienotunteinen mutta jämäkkä. Löydän helposti teksteistä niiden hyvät ja huonot puolet. Työvälineitäni ovat tukeva käsikynkkä ja sinnikäs pilkkuviila, monin paikoin huumorikin on avuksi.

Minulle on kertynyt kirja-alalta monipuolisesti työkokemusta kirjakaupan myyjästä Osuuskumma-kustannuksen kustannusjohtajuuteen. Toiminimeni Morren maailma tarjoaa niin yksityisille kirjailijoille kuin kustannustaloillekin kustannustoimitusta ja oikolukua. Erikoisosaamisalaani kirjallisuuden parissa on spekulatiivinen fiktio: fantasia, scifi, kauhu ja muu kumma. Omasta kynästäni on lähtenyt tietokirja, romaani ja useita novelleja.

Vapaa-ajallanikin luen ja kirjoitan. Sen lisäksi minusta pitävät huolta ergonomiapäälliköt Velho ja Loitsu, kaksi pitkäkarvaista collieta. Myös islanninhevoset ovat onnistuneet kietomaan minut pauloihinsa. Kun stereoista raikaa rock- ja metallimusiikki, pöydällä on lasi luomupunaviiniä ja kädessä sopivan kumma kirja, olen onnellisimmillani.