Anne Kalliomäki, FM, medianomi AMK, tarinallistaja

Vuonna 2006 istuin 3T raitiovaunussa Helsingissä, oli marraskuinen, loskainen sää. Olin porskuttanut tv-elokuva-alan uraa kymmenen vuotta ja 3-kympin kriisikin koetteli.  Silloin löysin yllättäen penkkien välistä punaisen langan ja lähdin sitä kiertämään ajatuksissani sormien ympäri. Sieltä langan päästä ilmestyi yllättäen nykyinen pomoni Tarinalammas.

Tarinalampaalla on viesti Suomen liike-elämälle, nyt tarvitaan pehmeämpiä, inhimillisempiä sekä leikkimielisiä keinoja. Suomessa ei ole osattu todella hyödyntää tarinan voimaa. Faktat eivät myy, kokonaisvaltainen, erottuva ja asiakkaalle merkittävä asiakaskokemus tekee sen. Lampaat tuottavat perinteisesti villoja, Tarinalammas tuottaa punaisia lankoja.  Villat tuottavat lämpöä, Tarinalampaan punaiset langat tuottavat inhimillisyyttä ja pehmeyttä yritysten palveluihin.

Myöhemmin selvisi, miksi se ratikka oli juuri 3T: 3 niin kuin, alku, keskikohta ja loppu tarinassa ja T niin kuin tarina, tunne ja toiminta.Tämä kiteyttää sen, mikä tarinallistamisessa on tärkeintä.

Olen palvellut yrityksiä tarinallistamisen tarpeissa vuodesta 2008. Olen kysytty tarinallistamisen luennoitsija ja kouluttaja. Olen saanut kiitosta erityisesti osallistavista menetelmistä, innostavasta ja luovasta uudenlaisesta näkökulmasta, jonka tarinalähtöinen palvelumuotoilu yritysten asiakaskokemuksen kehittämiseen tarjoaa.

Kirjoittamani Tarinallistaminen – palvelukokemuksen punainen lanka ilmestyi toukokuussa 2014 Talentum Oyj julkaisemana. Kirja palkittiin Hopeasulka-palkinnolla syyskuussa 2015.

Tiimiimme, verkostomme lähipiiriin kuuluu toistakymmentä ammattilaista: graafikoita, kirjailijoita, sisällöntuottajia, toimittajia, strategeja, palvelumuotoilijoita, työyhteisövalmentajia. Tutustu täältä koko jengiin!