Onko olemassa tuote tai palvelu, jota ilman et haluaisi elää?

Siinä on ero, onko jokin tuote tai palvelu sellainen, että sitä ilman ei voi elää vai sellainen, että sitä ilman ei halua elää. En voi elää ilman läheisen ruokakaupan palveluita, mutta en jäisi itkemään, jos kauppa vaihtuisi toiseen. En voi elää ilman silmälaseja, mutta silmälasiostosten tekeminen on inhottavaa puuhaa. Tämän eron minulle opetti asiakaskokemuksen kehittäjä, palvelumuotoilija Monica Uusiniemi. Hänen kanssaan olemme puhuneet paljon rakkaudesta, ja rakkaus oli aiheena myös ensimmäisessä Ilon aamussamme, jossa Monica oli vieraana.

Kun oikein rupeat miettimään, mitä palveluita tai tuotteita ilman et halua elää, saatat huomata, että niitä onkin aika vaikea tunnistaa. Me tädit esitimme itsellemme tämän visaisen kysymyksen ja löysimme kuin löysimmekin kukin jotain niin rakastettavaa, että siitä ei haluaisi luopua.

Anne Nenonen

Anne: hengen ravintoa ja huulirasvaa

Kulttuurin kuluttaminen eri muodoissaan on jotain, josta en halua luopua. Livemusiikki, teatterikäynnit, valokuvanäyttelyt, stand up-keikat ja muut, joissa saan nauttia muiden osaamisesta ja aistien herättelystä, pysyvät kalenterissa vaikka miten pitäisi karsia menoja. Huuleni eivät myöskään halua elää ilman Blistexin Lip Relief Cream huulirasvaa. Enkä minä ilman Flexin Comfort 2 -koirantaluttimia. Uudempaan, tyylikkäämpään malliin kun ei mahdu rukkaset talvipakkasilla.

LauraLaura: ruista, elokuvaelämyksiä ja se ainoa oikea sukkamalli

  1. Kunnollinen, juureen leivottu ruisleipä. Kunnollinen tarkoittaa, että mukaan ei ole tungettu maltaita tai siirappia, muista kuin ruisjauhoista puhumattakaan. Perheleipuri Salosen Ruisreikäleipä on paras arkinen herkkuni.
  2. Elokuvan ystävänä rakastan paikallista leffateatteriani Bio-Saloa. Perinteisen tunnelman ja nykytekniikan yhdistelmä on lyömätön.
  3. Inhoan epämukavia sukkia, jotka puristavat nilkasta tai valuvat jalasta kävellessä. Marks & Spencerillä on yksi ihan tietty sukkamalli, jota hamstraan aina kun voin.

larissaLarissa: hikikarpaloista hyvää oloa

En haluaisi luopua amerikkalaisen Tony Hortonin P90X3-kunto-ohjelmista. Ostin ohjelmat pari vuotta sitten kaverin vinkistä, kun olin kyllästynyt siihen, ettei harrastamani liikunta tuntunut johtavan mihinkään. Tony Hortonin ohjelmien avulla nostin liikuntaharrastukseni ihan uudelle tasolle. Voin paremmin, jaksan paremmin ja olen motivoitunut. Pystyin myös aloittamaan salibandyn ja jalkapallon, koska olin kunnossa. Hyvä lihaskunto pienentää loukkaantumisriskiä ja tekee pelaamisesta ylipäätään mahdollista vielä nelikymppisenä. Teen Tonyn ohjelmia edelleen ja nautin näistä kaikista harrastuksistani todella paljon.

Huomasin omissa pohdinnoissani, että esiin nousi useita immateriaalisia hyvän olon ja tyytyväisyyden lähteitä, joista en haluaisi luopua: metsä, hiihtolatu, meri, yökyläily äidin luona, työkaverit…

Suurin niistä on rakkaus.